Ζωγραφική Ενηλίκων

Διάρκεια: 120′ / εβδομάδα

Συναντήσεις: 1 / εβδομάδα

Κύκλος Μαθημάτων: από Οκτώβριο έως Ιούνιο

Κόστος:30 € / μήνα ή 10 € / φορά

Τι θα μάθω;


Στο τμήμα ζωγραφικής & σχεδίου θα μάθουμε τα υλικά σχεδίου όπως κάρβουνο, μολύβι, και θα εξασκηθούμε στη διαδικασία της σχεδιαστικής αναπαράστασης. Στη συνέχεια η επαφή με τις ιδιότητες των χρωμάτων, μέσα από ασκήσεις μας μαθαίνει τη χρωματική λειτουργία στη ζωγραφική διαδικασία. Ζωγραφίζουμε συνθέσεις εκ του φυσικού , μοντέλο, πορτρέτο, τοπίο, και ελεύθερα, αφηρημένα θέματα. Θα μάθουμε να χρησιμοποιούμε ακρυλικά , λάδια, ακουαρέλες , τέμπερες , γκουας κ.α. ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε έργου.

Αφορά αρχάριους αλλά και προχωρημένους!

Στο τμήμα ζωγραφικής & σχεδίου θα μάθουμε τα υλικά σχεδίου όπως κάρβουνο, μολύβι, και θα εξασκηθούμε  στη διαδικασία της σχεδιαστικής αναπαράστασης.

Στη συνέχεια η επαφή με τις ιδιότητες των χρωμάτων, μέσα από ασκήσεις μας μαθαίνει τη χρωματική λειτουργία στη ζωγραφική διαδικασία. Ζωγραφίζουμε συνθέσεις εκ του φυσικού , μοντέλο, πορτρέτο, τοπίο, και ελεύθερα, αφηρημένα θέματα. Θα μάθουμε να χρησιμοποιούμε ακρυλικά , λάδια, ακουαρέλες , τέμπερες , γκουας κ.α. ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε έργου.

Αφορά αρχάριους αλλά και προχωρημένους!

Παράλληλα στο Εργαστήριο Σχεδίου της Καλλικαντζουρας θα  πραγματοποιείται ειδική προετοιμασία για την εισαγωγή στις Σχολές Καλών Τεχνών.

Tα μαθήματα που θα πραγματοποιούνται για την εισαγωγή στις σχολές των Καλών Τεχνών είναι μαθήματα ελεύθερου σχεδίου με κάρβουνο, μολύβι και χρώμα διαφόρων υλικών.

Υλικά Ελεύθερου Σχεδίου Καλών Τεχνών

 1. Κόλλες για κάρβουνο Ingres 125gr., MBM
 2. Χαρτιά ελευθέρου  50 επί 70
 3. Μπλοκ ελευθέρου σχεδίου διαστάσεων 35*50
 4. Κάρβουνα χοντρά και λεπτά
 5. Μολύβια 3Β, 4Β,5Β,6Β
 6. Κοπίδι
 7. Πιαστράκια 4
 8. Γόμα κάρβουνου
 9. Γόμα λευκή σκληρή
 10. Βελόνες (ακτίνες ποδηλάτου)
 11. Ντοσιέ σχεδίων χάρτινο ή πλαστικό 50*70
 12. Φιξατίφ για κάρβουνο

Στο ΄΄Εργαστήρι Καλλικαντζούρα΄΄ φέτος θα μάθουμε πολλές και διαφορετικές εφαρμογές της ζωγραφικής και του σχεδίου. Το κάθε μάθημα θα είναι μοναδικό !

Η συμμετοχή στον κύκλο δραστηριοτήτων  είναι μηνιαία και είναι απαραίτητη η εγγραφή.

Πόσο κοστίζει/Διαρκεί;


Το μάθημα της ζωγραφικής είναι ομαδικό, έχει διάρκεια 120′ την εβδομάδα, πραγματοποιείται όλο το χρόνο και κοστίζει 30 ευρώ το μήνα. Η εγγραφή στο μαθημα είναι δωρεάν.

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος