Πλεκτική / Ραπτική

Διάρκεια: 120′ / εβδομάδα

Συναντήσεις: 1 / εβδομάδα

Κύκλος Μαθημάτων: από Οκτώβριο έως Ιούνιο

Κόστος: 30 € / μήνα

Τι θα μάθω;


Φέτος θα μάθουμε πολλές και διαφορετικές εφαρμογές της πλεκτικής .Αναζητήστεκουβάρια από αγνό, παρθένο μαλλί , βαμβακερά νήματα και βελόνες σε όλα τα μεγέθη,πλέκουμε κασκόλ και πουλόβερ τσάντες και ότι άλλο μπορείτε να σκεφτείτε!

Πλέξιμο

Το πλέξιμο στο χέρι είναι μια δραστηριότητα για χαλάρωση και διασκέδαση.

Η ιστορία του πλεξίματος περιβάλλεται από ένα μυστήριο. Κανείς δεν γνωρίζει πότε ακριβώς ξεκίνησε καθώς λόγο της φθοράς του υλικού τους έχουν βρεθεί ελάχιστα αρχαία πλεκτά.

Σήμερα όμως όλο και περισσότερες γυναίκες (και πολλοί άνδρες άλλωστε αρχικά το πλέξιμο ήταν δουλειά των αντρών), αναζητούν κουβάρια από αγνό, παρθένο μαλλί βαμβακερά νήματα και βελόνες σε όλα τα μεγέθη, και ανάμεσά τους συγκαταλέγονται και διασημότητες και πλέκουν κασκόλ και πουλόβερ τσάντες και ότι άλλο μπορείτε να σκεφτείτε, σαν ένα είδος ψυχοθεραπείας.

Η νέα γενιά φτιάχνει από θήκες για τα κινητά τους τηλέφωνα αλλά και για τα iPods τους, μέχρι κάλτσες, πορτοφόλια,  τσάντες ,καπέλα, πλεκτά καλώδια. Μαλλιά κουβάρια δηλαδή. Στο πλέξιμο όλα επιτρέπονται. Και τα διαλείμματα, και τα λάθη.

Στο ΄΄Εργαστήρι Καλλικαντζούρα΄΄ φέτος θα μάθουμε πολλές και διαφορετικές εφαρμογές της πλεκτικής.  Το κάθε μάθημα θα είναι μοναδικό και αυτοτελές. Όλα τα υλικά για κάθε μάθημα συμπεριλαμβάνονται στην τιμή κάθε φορά εκτός από κάποιες ελάχιστες περιπτώσεις.

Όλα τα υλικά θα μπορείτε να τα προμηθευτείτε και από το μικρό μαγαζάκι της Καλλικατζούρας για να έχετε την ευχέρεια να δημιουργήσετε και μόνοι σας στο σπίτι σας εφαρμόζοντας τις τεχνικές που θα διδαχτείτε κοντά μας.

Η συμμετοχή στον κύκλο δραστηριοτήτων  είναι μηνιαία και είναι απαραίτητη η εγγραφή.

Κοπτική Ραπτική Αρχαρίων

Το Σεμινάριο: «Κοπτική Ραπτική Αρχαρίων» είναι ένα σεμινάριο σύγχρονης ραπτικής και styling – που απευθύνεται σε άτομα χωρίς προηγούμενη εμπειρία και επαφή με το αντικείμενο – μας μυεί στον κόσμο της ραπτικής και των τεχνικών της.

Σε συνθήκες εργαστηρίου  σε επαφή και ενασχόληση με τις ραπτομηχανές, κατασκευάζουμε βασικά ρούχα γκαρνταρόμπας και ταξιδεύουμε ταυτόχρονα στον μαγικό κόσμο των υφασμάτων, της μόδας και του styling.

Ετήσιο πρόγραμμα ραπτικής (συναντήσεις των 2 ωρών)

Project 1 – φούστα Διάρκεια 6 συναντήσεις.

Project 2 – μπλούζα Διάρκεια 8 συναντήσεις.

Project 3 – φουστάνι Διάρκεια 6 συναντήσεις.

Project 4 – παντελόνι Διάρκεια 6 συναντήσεις.

Project 5 – ελεύθερο θέμα

 

Στο ΄΄Εργαστήρι Καλλικαντζούρα΄΄ φέτος θα μάθουμε πολλές και διαφορετικές εφαρμογές της ραπτικής.   Με ελάχιστα υλικά ραπτικής και με ενθουσιασμό, σε ένα κύκλο  συναντήσεων, συνδυάζουμε την παραδοσιακή τέχνη της μοδίστρας με τη σύγχρονη ραπτική, μαθαίνοντας να δημιουργούμε τα δικά μας ρούχα στα δικά μας μέτρα, αλλά και αυτά των φίλων μας.

Η συμμετοχή στον κύκλο δραστηριοτήτων  είναι μηνιαία και είναι απαραίτητη η εγγραφή.

Πόσο κοστίζει/Διαρκεί;


Το μάθημα της Πλεκτικης  είναι ομαδικό,  έχει διάρκεια 120′ την εβδομάδα, πραγματοποιείται όλο το χρόνο και κοστίζει 30 ευρώ το μήνα. Η εγγραφή στο μάθημα  είναι δωρεάν

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος