Καλλιτεχνική Φωτογραφία

Διάρκεια: 120′ / εβδομάδα

Συναντήσεις: 1 / εβδομάδα

Κύκλος Μαθημάτων: από Οκτώβριο έως Ιούνιο

Κόστος: από 30 € / μήνα

Τι θα μάθω;


Η φωτογραφία θα μπορούσε θεωρητικά να χωριστεί σε δυο κατηγορίες: Εφαρμοσμένη Φωτογραφία και Καλλιτεχνική Φωτογραφία Εμείς θα ασχοληθούμε με τη δεύτερη που αντιμετωπίζει τα φωτογραφικά θέματα ως τέχνη και εδώ σταματάει η εφαρμογή και η σκοπιμότητα και μένει μόνο η ανάγκη μας για πνευματική ανάταση, συγκίνηση και περισυλλογή.

Η φωτογραφία θα μπορούσε θεωρητικά να χωριστεί σε δυο κατηγορίες:
Εφαρμοσμένη Φωτογραφία και Καλλιτεχνική Φωτογραφία

Η πρώτη περιλαμβάνει πολλά γνωστά και απολύτως χρήσιμα μας είδη φωτογραφίας: φωτογραφία γάμου, διαβατηρίου, μόδας, διαφημιστική, κάλυψη εκδηλώσεων, ρεπορτάζ, ταξιδιωτική κλπ. καμία σχέση βέβαια το ένα είδος με το άλλο! Διαφορετικές οι τεχνικές απαιτήσεις, ο εξοπλισμός και η σχέση τους με την καλλιτεχνική.

Η δεύτερη περιλαμβάνει διάφορα είδη που κι αυτά δεν έχουν και πολλά κοινά μεταξύ τους – εκτός από το ότι τα αντιμετωπίζουμε ως τέχνη!

Εδώ σταματάει η εφαρμογή, η δουλειά και η σκοπιμότητα και μένει μόνο η ανάγκη μας για πνευματική ανάταση, συγκίνηση, περισυλλογή ή αισθητική ευχαρίστηση.

Για να μην καταστραφούμε από τη γνώση, έχουμε την Τέχνη – Φρειδερίκος Νίτσε.

Γιατί είναι τέχνη ή μάλλον… γιατί θα μπορούσε μια φωτογραφία να είναι τέχνη; Η φωτογραφία είναι προσωπική δημιουργία. Είναι έκφραση. Έχει τη δική της γλώσσα, κώδικα, παραδοχές, αλληλεπιδράσεις με εξωτερικούς παράγοντες, εκφραστικά εργαλεία, τεχνικά μέσα, δυνατότητες και περιορισμούς.

Στο ΄΄Εργαστήρι Καλλικαντζούρα΄΄ φέτος θα μάθουμε πολλές και διαφορετικές εφαρμογές της Καλλιτεχνικής Φωτογραφίας. Το κάθε μάθημα θα είναι μοναδικό!

Η συμμετοχή στον κύκλο δραστηριοτήτων  είναι μηνιαία και είναι απαραίτητη η εγγραφή.

Πόσο κοστίζει/Διαρκεί;


Το μάθημα της καλλιτεχνικής φωτογραφίας είναι ομαδικό, έχει διάρκεια 120′ την εβδομάδα, πραγματοποιείται όλο το χρόνο και κοστίζει 30 ευρώ το μήνα. Η εγγραφή στο μαθημα είναι δωρεάν.

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος